Maître Patissier Broodvorm Blauwstaal 29x16cm

€ 12,99
Op voorraad

Maitre patissier blauwstalen broodvorm.

Wist u dat vormen in blauw staal worden gebruikt en aanbevolen door professionele bakkers?  Ze zijn erg sterk en bovendien is blauw staal een edel en traditioneel materiaal. Een aantal tips voor het gebruik van blauwstalen bakvormen:

VOOR HET EERSTE GEBRUIK : Was de bakvorm zorgvuldig af met zeer warm water ZONDER zeep.  Droog hem goed af en zet hem gedurende 1 uur in de oven op 200°.  Laat afkoelen. Neem vervolgens, om het staal opnieuw te voeden, een plantaardig voedingsvet (geen olie) en vet de vorm helemaal in.

BIJ ELK GEBRUIK, vet de vorm goed in alvorens het deeg erin te storten.

NA GEBRUIK, droog de vorm gewoon af.  Was hem alleen af indien nodig (uitsluitend met warm water zonder zeep). Droog hem goed af en vet hem opnieuw in. Bewaar hem vervolgens op een droge plaats. Bakvormen in blauw staal zijn vochtgevoelig.  Laat brood of ander gebak niet afkoelen in de vorm, want op die manier ontstaat er condensatie.  Als er roest optreedt, kunt u die verwijderen met een licht schurende spons gedrenkt in olie en de vorm vervolgens opnieuw invetten.  (Roest is niet giftig). NOOIT AFWASSEN IN DE VAATWASMACHINE.