Complete mix voor een echte Limburgse vlaaibodem. Goed voor 4 bodems van 26cm. Alleen nog water en gist toevoegen. Zie bij het kopje 'recepten' de recepten voor kersenvlaai, abrikozenvlaai en kruimelvlaai met pudding. Recept: Ingrediënten goed voor één vlaaibodem (doorsnede ± 26 cm). ±250gr Custers Vlaaienmix,±85ml lauw water,±15gr verse gist of 11gr droge, Werkwijze: Ingrediënten kneden tot een samenhangend deeg. Het beslag 10 tot 15 minuten laten rusten(Bolrijs), vervolgens uitrollen(2,5 tot 4mm) dik. Het uitgerolde beslag in een goed ingevette vlaaiplaat leggen. Het geheel afgedekt in de vorm 30 min laten rijzen(narijs). De bodem 20 tot 30min in een goed voorverwarmde oven van 200°C bakken. Ingrediënten:Tarwebloem(65%), Suiker(7%), Maiszetmeel(7%), Melkeiwit, Plantaardig vet(palm,15%), Plantaardig vet gehard(palm,2%), Plantaardige olie raapzaad(2%), Zout(1.1%), Glucosestroop(gedroogd), Lactose, Emulgator(E482), Meelverbeteraar(E920).ALLERGENEN: Gluten, Tarwe, Koemelk, Lactose, Mais.KRUISBESTUIVING: Pinda's, Noten. Voedingswaarde per 100gr product:Energiewaarde 1937 kJ (461 kcal)Vochtgehalte 10 gEiwit 8 gKoolhydraten 59 gwaarvan suiker 7 gTotaal Vetten 21 g- verzadigd 9.8 g- enkelvoudig onverzadigd 8.5 g- meervoudig onverzadigd 2.5 g- transvetzuren 0.5 gAs 2 gVezels 1.3 gNatrium 493.7 mg Artikel gegevens:Houdbaarheid: ± 10 maandenArtnr: 6619EAN13: 87179738166195
Patisse Vlaaivorm Antikleef Kartel Rechthoek 13x8cm
€ 4,99
Op voorraad
De vlaaivorm beschikt over een losse bodem waardoor de vlaai makkelijk uit de vorm komt. Na gebruik is het geheel eenvoudig te reinigen.
Ook uitermate geschikt voor het bakken van quiche.
Afmeting 13 x 8 cm.