Royal Steensma Mix Voor Baguettes 1Kg
Steensma Baguettes Mix 1 kg
Maak heerlijke stokborden met de mix van Steensma. Bij Steensma draait alles om kwaliteit en smaak en dat proef je terug in de mix.
Recept voor drie baguettes van 270 gram per stuk
500 gram mix voor baguettes, 5 gram gedroogde gist, 8 gram zout en 300 ml water.
Werkwijze
1. Meng alle ingrediënten met kneedhaken en kneed het deeg gedurende vijf minuten in de laagste stand en vervolgens acht minuten in de middelste stand. Het deeg moet goed loskomen van de beslag kom, dan is het deeg pas goed. De gewenste deegtempratuur is 26°C.
2. Bedenk het deeg met een plastic of licht vochtige doek en laat het 45 minuten rusten.
3. Verdeel het deeg in drie gelijke stukken. Vorm het deeg tot een baguette vorm en leg dit op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
4. Laat de baguettes 50 minuten op een warme, vochtige plek rijzen.
5. Verwarm de heteluchtoven voor op 230°C.
6. Snij met een scherp mesje lichtjes strepen in de baguette, om de textuur van een baguette tot zijn recht te laten komen. Bak vervolgens de stokbroden af in een voorverwarmde oven voor ca. 22 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn.
Ingrediënten
Tarwebloem, tarwedurum semolina, tarwegluten, voorverstijfselde gezuurde bloem (gemalen rogge- en tarwebloem, tarwezetmeel, zuurteregelaar (E270)), gedroogde tarwezuurdesem, gerstemoutextract, meelverbeteraar (E300), enzym, inaktieve gedroogde gist.
Kan sporten van ei, soja, melk, noten en lupine bevatten. De dikgedrukte ingrediënten zijn de allergenen.
Voedingswaarden per 100 gram
Energie: 1477 kJ/ 348 kcal
Vetten: 1,4 g
waarvan verzadigd: 0,2 g
Koolhydraten: 70 g
waarvan suikers: 1,3 g
Eiwitten: 12 g
Zout: 0,03 g
Specificaties
- Inhoud: 1 kg
- Geschikt voor het maken van baguettes