Deze heerlijke cupcakes zijn perfect voor een zomerse High Tea, een babyshower, een verjaardag of gewoon zomaar omdat ze heel erg lekker zijn! De framboos is een erg goede tegenhanger ten opzichte van de zoete witte chocolade. Dat maakt dit cakeje een heel mooi, luxe ogend gebakje!
Ingrediënten voor 20 cupcakes (alles op kamertemperatuur):
Voor de cupcakes:
- 500 gr Custers Frambozencake
- 5 eieren
- 250 gr roomboter of margarine
Voor de crème:
- 165 gr Custers Botercrèmemix
- 210 gr water
- 250 gr ongezouten roomboter
- 50 gr witte chocolade smaakstof
Bakbenodigdheden:
- Cupcakepapiertjes
- Cupcakevorm
- Spuitzak
- Decoratief spuitmondje, bijvoorbeeld de #1M
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 160 graden celcius.
- Doe voor de cupcakes de cakemix, eieren en boter in een kom en mix dit in 4 minuten tot een beslag.
- Verdeel het beslag in de cupcakepapiertjes (die al in je cupcakebakvorm staan), dit kan met twee lepels of als je het handig vindt met een spuitzak.
- Bak de cupcakes in 30 minuten af. Laat de cupcakes daarna afkoelen op een afkoelrek.
- Meng voor de botercrème de botercrèmemix met het water 30 seconden met een garde. Laat het mengsel 30 minuten staan.
- Klop de roomboter in 2 minuten los met de mixer. Voeg het botercrèmemix mengsel lepel voor lepel toe. Voeg tot slot de smaakstof toe en mix het geheel in 7 minuten tot een gladde crème.
- Doe de crème in een spuitzak en spuit op iedere cupcake een mooie toef! Naar wens te decoreren met verse frambozen en stukjes witte chocolade.