Maandelijkse Archieven: Maart 2021

  1. Voorbereiding LIVE Paashaas Boetseren

    Voorbereiding LIVE Paashaas Boetseren

    Woensdag 24 maart 2021 geeft Myrna deze leuke LIVE workshop via Facebook.

    Boetseer je gezellig mee? 

    Met onderstaande voorbereiding ben je er helemaal klaar voor om deze schattige paashaas te maken.

    Benodigdheden:

    Modelling Paste wit
    Crisco
    ● Klein beetje zwarte fondant (oogjes)
    ● Kleurstof basiskleuren: rood, geel ,blauw *
    Floral wire & schaar
    ● Huishoudfolie
    Modelling tools

    Lees meer »
  2. Demo LIVE Vlechtbrood met Brioche Mix

    Demo LIVE Vlechtbrood met Brioche Mix

    Recept Brioche 

    Dit recept is goed voor een groot vlecht brood of 2 kleine vlechtbroden of 6 eiermandjes of 6 paasbroodjes.

    Optie:
    Lijnzaad
    Blauw maanzaad
    Sesamzaad
    Rozijnen

    Werkwijze:

    Mix de ingrediënten 10 minuten in de mixer met deeghaak op stand 2.

    Laat het deeg 10 minuten rijzen (voorrijs).

    Kneed het deeg en maak er een bol van, laat vervolgens 15 minuten rijzen (bolrijs).

    Deel het deeg op in het gewenste aantal stukjes. Maak strengen. Vlecht het deeg en bestrijk het met ei. Laat het deeg nog ongeveer 60 minuten rijzen (narijs)

    Afbakken 190*C hetelucht 15 tot 20 minuten. Afhankelijk van de grootte van het brood.

    5-vlecht: 5 strengen, 100 gram per streng - 35-40 cm lang

    knoop: 4 strengen, 90 g

    Lees meer »