Luikse Wafels

Deze Luikse wafels zijn een heerlijke variant op de klassieke harde wafel!

 

Ingrediënten goed voor 24 wafels:

  • 400gr Custers Super Patent Bloem
  • 160gr lauwe melk
  • 42gr verse gist
  • 2 eieren
  • 3 eidooiers
  • 8gr zout
  • 200gr roomboter
  • 100gr Custers vruchtenbrood poeder
  • 250gr Custers greinsuiker #3
  • 40gr Custers vanille suiker

Werkwijze:

  • Kneed de bloem, lauwe melk, verse gist, eieren, het zout, vruchtenbroodpoeder en de vanillesuiker met de mixer tot een mooi deeg.
  • Laat het deeg 60 minuten rijzen in een kom afgedekt met huishoudfolie,
  • Smelt de boter en meng met de parelsuiker. Meng dit nu door het deeg.
  • Laat het deeg nog 30 minuten rijzen in de afgedekte kom.
  • Laat het wafelijzer goed voorverwarmen en spray eenmalig in met bakspray. Dit is over het algemeen maar één keer nodig. Wanneer de wafels wat beginnen te plakken aan het ijzer kunt u het nogmaals inspuiten.
  • Bak de wafels gaar.