Ontbijt Muffins

Met deze heerlijke ontbijtmuffins kun je de dag lekker beginnen. Door de appel, de zadenmix met wel 10 verschillende zaden en vlokken heb je lang een lekker vol gevoel. Daarom is dit ook een verantwoord en voedzaam tussendoortje.

Ontbijt Muffins (12 stuks)

Ingrediënten
1 appel
100 gram zonnebloemolie
150 gram Custers Volkoren Super Tarwemeel
¼ tl zout
2 tl Custers Bakpoeder
1 tl Custers Kaneel
2 eieren
200 gram honing
200 gram magere kwark
100 gram Custers Bakzadenmix

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 170oC.

Deel de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees met de schil.
Meng het volkorenmeel, het zout, de bakpoeder en kaneel in een kom. Klop de eieren los in een andere kom. Meng de eieren met de appel, olie, honing, kwark en bakzadenmix. Roer dit met een spatel door het bloemmengsel.

Schep het beslag in de papieren vormpjes tot net onder de rand. Strooi nog wat bakzaden als decoratie op het beslag.

Bak de muffins 25-30 minuten tot het gebak terugveert als u op de bovenkant drukt. Haal de muffins uit de vorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.