Dit is ons favoriete Carrot Cake recept!
Lekker gekruid en met een vleugje gember.
Voor het beslag
- 175 ml zonnebloemolie
- 275 gr Custers Bruine Basterdsuiker
- ¼ tl zout
- 1 theelepel fijngeraspte gember
- 1 theelepel Custers Vanille Aroma
- 3 eieren
- 200 gr Custers Speltbloem
- 1 eetlepel Custers Bakpoeder
- 1 el Custers Speculaaskruiden
- 300 gr wortel, schoongemaakt en grof geraspt
- 100 gr walnoten, in stukjes gebroken
- Voor het roomkaastopping
- 100 gr Mon Chou roomkaas, op kamertemperatuur
- 50 gr boter, op kamertemperatuur
- 1 theelepel Custers Vanille Aroma
- 100 gr Custers Poedersuiker
Worteltaart recept
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm of tulbandvorm in met Panko Spray (debakwinkel.nl).
Worteltaart maken
Doe de zonnebloemolie, bruine basterdsuiker, het zout en de geraspte gember in een kom en klop dit ongeveer 3 minuten door met de mixer met garde. Voeg de eieren toe en mix alles kort door. Doe daarna de speltbloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden bij het beslag en roer het door. Meng tot slot de geraspte wortel en de gebroken walnoten door het deeg.
Bak de Carrot Cake in 45-55 minuten gaar.
Roomkaas Topping maken
Klop de roomboter, vanille aroma en de poedersuiker in 5 minuten romig en luchtig. Voeg dan de Mon Chou in blokjes toe tot de roomkaas goed gemengd is.
Decoreer de Carrot Cake naar wens.