De lekkerste Carrot Cake met Roomkaas topping

Dit is ons favoriete Carrot Cake recept!

Lekker gekruid en met een vleugje gember.

Voor het beslag

Worteltaart recept

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm of tulbandvorm in met Panko Spray (debakwinkel.nl).

Worteltaart maken

Doe de zonnebloemolie, bruine basterdsuiker, het zout en de geraspte gember in een kom en klop dit ongeveer 3 minuten door met de mixer met garde. Voeg de eieren toe en mix alles kort door. Doe daarna de speltbloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden bij het beslag en roer het door. Meng tot slot de geraspte wortel en de gebroken walnoten door het deeg.

Bak de Carrot Cake in 45-55 minuten gaar.

Roomkaas Topping  maken

Klop de roomboter, vanille aroma en de poedersuiker in 5 minuten romig en luchtig. Voeg dan de Mon Chou in blokjes toe tot de roomkaas goed gemengd is.

Decoreer de Carrot Cake naar wens.