Zucchini Bread

Zucchini bread, courgette taart, courgette brood, hoe zullen we dit heerlijke baksel noemen? Een perfecte taart voor dit herfstachtige weer! In Amerika valt deze taart in de categorie "banana bread". Bij de bakwinkel vinden we dat deze beter past in het rijtje worteltaart!

Een heerlijke taart met noten, courgette, appel en verschillende specerijen. Op zich zelf al heerlijk, maar met een laagje cream cheese frosting echt onmogelijk om een plakje af te slaan.

Deze taart kan in veel verschillende vormen gebakken worden, wij bakten de taart in de klassieke tulband van Wilton

Ingrediënten:

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Rooster de noten op laag vuur in een pan. Dit brengt de smaak nog beter naar voren in de taart. Laat de noten afkoelen en hak ze dan in stukjes.
  2. Schil de appel, rasp de appel en de courgette. De courgette hoeft niet geschild te worden.
  3. Meng de bloem, baksoda, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat in een kom.
  4. Mix de zonnebloemolie, suiker, eieren en vanille in een andere kom tot een geheel (ongeveer 1 minuut). Dit kan met een staande mixer, handmixer of zelfs met een houten lepel.
  5. Spatel de courgette en appel door de natte ingrediënten.
  6. Voeg het mengsel van droge ingrediënten in een keer toe en mix tot het beslag samenkomt, niet te lang mixen! Als je te lang mixt dan wordt het brood droog en rubberachtig.
  7. Spatel tot slot de noten en de kokos door het beslag.
  8. Doe het beslag in een ingevette bakvorm en bak ongeveer een uur op 180 graden. 
  9. Wil je zeker weten of je courgettebrood klaar is? Gebruik dan een caketester!
BakvormGebakkenGEstortGesneden