Dit recept bakt heerlijke koekjes, stabiel genoeg voor het maken van huisjes, kastelen of andere bouwwerken van koek. De koekjes blijven tijdens het bakken perfect in vorm!
Ingrediënten:
- 500 gr Custers Super Patent Tarwebloem
- 1 ei en 1 eidooier
- 225 gr koude roomboter
- 160 gr Custers Basterdsuiker Bruin
- 160 gr keukenstroop (bijvoorbeeld deze van de AH)
- 3 el gingerbread kruiden
- 1 tl zout
Bereidingswijze:
- Meng de boter, bastersuiker, stroop en de eieren met een mixer tot een samenhangend geheel.
- Meng de bloem en de kruiden in een aparte kom door elkaar.
- Voeg het bloemmengsel beetje bij beetje toe aan de mixerkom.
- Mix tot het een samenhangend geheel vormt.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en koel het minimaal 8 uur in de koelkast.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad, steek de koek uitjes en bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat voor ongeveer 16 min op 165 graden.
- Laat de koekjes twee minuten afkoelen op de bakplaat alvorens je ze naar een afkoelrek verplaatst.
PRO-tips:
- Laat de uitgestoken koekjes nog 10 minuten extra koelen als het deeg tijdens het uitrollen en uitsteken te warm is geworden.
- Kleine koekjes hoeven minder lang te bakken dan grotere koeken.
- Verpak het deeg als platte schijf in de folie, zo wordt het uitrollen nog makkelijker!
- Rol het deeg uit tussen twee dowels voor gelijkmatige dikte