Kaneel Twist Bundt Cake

Recept Christmas Shopping Event 2020

Deze heerlijke cake is ontzettend zacht en heeft een lekkere verrassing.

We zijn geinspireerd door het recept "Cinnamon Twist Bundt Cake" uit Best of Bundt van Nordic Ware.

Ingredienten voor een 10-12 cup Bundt vorm

1 cup (250 gram) ongezouten roomboter
2 cups (350 gram) fijne suiker
4 eieren (M)
2 1/2 cups (300 gram) Patent Bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/2 cup (120 ml) melk
1 theelepel vanille extract of vanille aroma van goede kwaliteit
3/4 cup (80 gram) pecannoten gehakt
2 theelepels kaneel
2 eetlepels bruine suiker

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Vet de Bundt vorm in.

Mix de boter zacht. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot deze goed is opgenomen. Voeg de eieren een voor een toe. En klop goed na ieder ei. 

In een aparte kom meng je de bloem, hetr bakpoeder en het zout. Voeg het droge mengsel toe aan de boter in drie delen, afgewisseld met de melk. Eindig met de bloem.Mix op lage snelheid tot het goeg gemengd is. Voeg nu de vanille toe. De helft van het beslag kan nu in de bakvorm. 

Meng de pecannoten, bruine suiker en kaneel. En verdeel dit over het cakebeslag in de vorm. En verdeel nu de rest van het cakebeslag over de vorm.

Bak de cake in ongeveer 55 minuten gaar. 

Stort de cake na het bakken op een afkoelrek en laat afkoelen.

bundt