
Ingrediënten:
Ø30cm
Harde wener Vlaai:
400 gram Custers Koekjesmix
210 gram boter
15 gram ei
Banketbakkersroom
100 gram Custers Banketbakkersroom
250 ml water
500 gram verse aardbeien, gewassen en ontkroond
2 volle eetlepels Custers Afdekgelei Aardbei
Materialen:
Mixer
Vlaaiplaat met losse bodem 30cm
Bakkwast
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Meng alle ingrediënten voor de Harde Wener vlaai tot een deeg. Verdeel het deeg over een ingevette vlaaiplaat met losse bodem. Prik de bodem in met een vork. Afbakken in 30 minuten op 180 graden hetelucht. Haal na het bakken de bodem uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Mix de ingrediënten van de banketbakkersroom luchtig in zo’n 5 minuten met de mixer (garde).
Als de bodem volledig is afgekoeld kan de banketbakkersroom erop. Snij de aardbeien in tweeen en leg ze met het snijvlak op de banketbakkersroom.
Verwarm 2 volle eetlepels Custers Afdekgelei in een pannetje en doe hier twee eetlepels water bij. Roer dit tot de gelei is opgelost. Niet koken. Bestrijk de aardbeien met de opgeloste afdekgelei,
Eet smakelijk!