Peanut Butter Chocolate Chip Cookies

Baaldag? Lange week? Of juist iets te vieren? Eigenlijk heb je helemaal geen reden nodig om deze heerlijke comfortcookies te bakken! Blij wordt je er zéker van, het huis ruikt heerlijk en het levert ongeveer 20 koekjes op waar je niet van af kunt blijven! 

Ingrediënten:

250 gram bloem
115 gram boter
190 gram pindakaas (met of zonder crunch)
150 gram bruine basterd suiker
50 gram suiker
1 ei
1 teaspoon vanille extract
1 teaspoon baking soda
1 tablespoon melk
snuf zout
150 gram chocolate chips (bijvoorbeeld deze bakvaste chunks)

Bereidingswijze

  1. Mix de boter, pindakaas en suikers tot een samenhangend geheel
  2. Voeg vervolgens een voor een het ei, de melk, de vanille, het zout en de baksoda toe. 
  3. Voeg beetje bij beetjede bloem toe en mix door tot een deeg. Het is een plakkerig deeg waar wel goed mee te werken is. 
  4. Stort het deeg op je werkplek en kneed er 150 gram chocolate chips door, bijvoorbeeld een mengsel van puur en wit! 
  5. Maak balletjes deeg van ongeveer 50 gram. Leg deze op een bakplaat bedekt met bakpapier met voldoende plek er tussen.
  6. Duw de balletjes een beetje plat en druk er nog wat extra chocolate chips in
  7. Bak 10 minuten op 200 graden. Laat 2 minuutjes afkoelen op de bakplaat alvorens je de koekjes naar een afkoelrek verplaatst om volledig te laten afkoelen.
DeegBalreadytobakecookies
Pro Tip: dit koekjesdeeg kan perfect ingevroren worden! Maak de koekjes klaar tot en met stap 6 en vries ze in op de plaat. Als ze ingevroren zijn haal je ze van de plaat af. Je bewaart ze in een zakje/bakje in de diepvries en haalt ze er uit wanneer je er zin in hebt. Een vers gebakken koekje wanneer je er zin in hebt, wie wil dat nu niet?