Jamkoekjes

Ingrediënten voor 45 koekjes:

  • 500 gram Custers koekjesmix
  • 250 gram roomboter
  • 15 gram ei
  • 150 gram Custers afdekgelei aardbei
  • 30 gram water
  • Custers patentbloem
  • Custers Decoreerpoeder (smelt niet)

 

Werkwijze:

Doe de koekjesmix, de roomboter en het ei in een kom en meng met de vlinder (platte haken) van de mixer tot een deeg.

Bestrooi het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tussen de uitrollatjes. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm. Plakt het deeg? Laat het dan even rusten in de koelkast. Gebruik de uitsteker om een aantal koekjes uit te steken. Steek ronde koekjes uit, waar je later de jam op smeert. Steek daarna ronde koekjes uit met een vormpje erin. Die leg je straks bovenop, dan zie je de jam in het midden van het figuurtje.

Verwarm de oven voor op 160°C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de koekjes erover. Bak de koekjes in 10 minuten af. Laat de koekjes afkoelen.

Meng de afdekgelei met het water. Verwarm dit in een pannetje tot een gladde gelei. Verdeel de gelei over de ronde koekjes. Leg daarna de koekjes met het figuurtje erop.

Bestuif de koekjes nu met de decoreerpoeder.